Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова съюзниците на Вашингтон

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова съюзниците на Вашингтон
Коментари Харесай

Помпео призова съюзниците да спрат финансирането за Иран

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани съдружниците на Вашингтон да оказват помощ за усилване на икономическия напън над Иран. Помпео упрекна Техеран, че продължава да продава оръжия в Близкия изток макар резолюциите на Организация на обединените нации, осведоми " Ройтерс ".

" Трябва да спрем финансирането за режима, употребявано за финансиране на тероризъм и " прокси " войни ", написа Помпео в " Туитър " преди среща с шефа за външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини в Брюксел.

През май Съединени американски щати оповестиха, че се отдръпват от нуклеарното съглашение с Иран и връщат глобите. Вашингтон прикани страните да прекратят вноса на ирански нефт от 4 ноември или ще бъдат застрашени от рестриктивните ограничения на Съединени американски щати.

По-рано през днешния ден Доналд Тръмп съобщи на конференция, че може да има " ескалация сред нас и иранците. Но в този момент Иран повече ни почитат от преди ".

Високопоставени представители на Държавния департамент организираха тридневни диалог в Саудитска Арабия за Иран. Те разискаха нови способи за прекъсване приходите на режима, разкри източник от ведомството.

В друго известие в " Туитър " Помпео написа, че дружно със съдружниците от Англия, Франция, Германия, Саудитска Арабия и Йордания " ние потвърдихме поддръжката си за сирийския политически развой и нашите цели за унищожаване на въздействието на Иран, победа над ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и попречване потреблението на химически оръжия ".

" Иранският режим желае да стартира да основава проблеми, където си изиска. Отговорни сме да го спрем ", прикани той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР