Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова съюзниците на САЩ

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова съюзниците на САЩ
Коментари Харесай

Помпео поиска по-енергични мерки срещу Хизбула

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани съдружниците на Съединени американски щати към по-енергични дейности против ливанското шиитското придвижване Хизбула, което Вашингтон е присъединил в листата си на терористични организации, съобщи Франс прес.

По време на посещаване в колумбийската столица Богота Помпео съобщи, че е неприемливо членове на това подкрепяно от Иран придвижване да са намерили леговище във Венецуела , където се счита, че са под отбраната на държавното управление на Николас Мадуро.



В Богота Помпео се срещна с водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо, който Съединени американски щати и петдесетина други страни признават за и.д. президент на Венецуела.

" Вземаме под внимание това, което преди малко научихме от президента (на Колумбия Иван) Дуке. Колумбия, наш другар и съдружник, е оповестила Хизбула за терористична организация . Надявам се и други страни да вземат сходни ограничения против тази формация и други терористични придвижвания ", сподели Помпео.

Помпео прикани да се блокира финансирането на терористичните придвижвания и да се изправят техни обвинени членове пред съда. -->

" Съединени американски щати дадоха своя принос за премахването на опасността от подкрепяни от Иран групировки. Елиминирахме Касем Сюлеймани и засилихме акцията си на оптимален напън посредством стопански наказания, дипломатическа изолираност и тактика на въздържане. Съединени американски щати приветстват обстоятелството, че и други страни се борят с Хизбула и сходни групировки ", съобщи той.

Помпео акцентира, че през последните месеци латиноамерикански страни като Аржентина, Парагвай, Хондурас, Гватемала, Перу и Бразили я са глобили или задържали членове на Хизбула или на други организации, считани за терористични от Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР