Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова компаниите по целия

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова компаниите по целия
Коментари Харесай

САЩ заплашиха компаниите с последствия за нарушаване на санкциите срещу Иран

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани фирмите по целия свят да обмислят последствията от нарушаването на едностранните наказания на Съединени американски щати против Иран.

Според държавния секретар всеки резултат от американските президентски избори няма да промени позицията на Съединени американски щати във връзка с Иран, защото решенията на Белия дом във връзка с Техеран сякаш имат " двустранна поддръжка ", оповестява ТАСС.

„ Ще използваме всички принадлежности в нашия дипломатически боеприпас, тъй че новите върнати резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да бъдат приложени. Убеден съм, че фирмите по света разпознават риска от нарушение на тези резолюции и ще ги съблюдават ", сподели Помпео пред The Media Line. Ще напомним, че в неделя държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че глобите на Организация на обединените нации против Иран още веднъж са в действие. В същото време страни, които няма да спазят " отговорностите " за използване на глобите, Помпео заплаши с " последици " през идващите дни благодарение на едностранни дейности на Съединени американски щати.

Москва отхвърли известието на Съединени американски щати за възобновяване на глобите на Съвета за сигурност против Иран, наричайки известието на Вашингтон " театрално зрелище " и опит да " принуди всички да носят " създадени в Съединени американски щати " очила с добавена действителност. Руското външно министерство оцени думите на Помпео като " сериозен удар върху престижа на Съвета за сигурност [ООН], демонстрация навън неуважение към неговите решения и към интернационалното право като цяло ".

В допълнение съветското външно министерство разгласи неуспеха на Съединени американски щати да възвърне глобите против Иран и незаконността на заканите от Съединени американски щати за съдействие с Иран. Представителят на Европейски Съюз по външни работи Йосеп Борел напомни, че от 8 май 2018 година Съединени американски щати не са страна по JCPOA (ядрената договорка с Иран) и не могат да предизвикват процеса на възобновяване на глобите на Организация на обединените нации против Техеран. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш отхвърли да прегледа настояването на Съединени американски щати за наказания против Иран, " защото няма единно мнение в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по този въпрос ".

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР