Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призна, че американските тайни

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призна, че американските тайни
Коментари Харесай

Помпео: Не знаехме какво точно ще направи Солеймани, но беше реално

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео призна, че американските секрети служби не са разполагали с информация къде и по кое време убитият ирански военачалник Касем Сюлеймани е възнамерявал офанзиви против Съединени американски щати, предава БГНЕС.

" Няма подозрение, че е имало серия от идни офанзиви, които Касем Сюлеймани е възнамерявал. Не знаехме тъкмо по кое време и къде. Но това беше действително ", сподели Помпео в изявление за „ Фокс Нюз ”.

В същото време обаче американският президент Доналд Тръмп разви напълно друга доктрина. Той заяви, че Съединени американски щати е трябвало да унищожават иранския върховен военачалник Касем Сюлеймани, тъй като то е готвил проект да „ взриви нашето посолство “ в Багдад, предава Агенция Фоку с.
„ Заловихме безусловно страшилище и го ликвидирахме, и това трябваше да се случи от дълго време. Направихме го, тъй като те желаеха да взривят нашето посолство “, сподели Тръмп пред кореспонденти в Белия дом. „ Това беше проведен проект. И знаете кой го е провел. Човекът към този момент не е измежду живите, и той планираше и повече от този проект в частност “, сподели още Тръмп. Служител в Пентагона, който поискал да остане неизвестен, удостоверил думите на Тръмп и означи, че Сюлеймани е стоял зад митингите пред същото посолство от края на 2019 година Тогава протестиращите едвам не щурмуваха постройката. 

На 3 януари американските военни направиха интервенция за ликвидацията на иранския военачалник Касем Сюлеймани в Багдад, а президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че убитият е възнамерявал да взриви едно от американските посолства, само че не даде никакви детайлности.

Иран отговори с ракетна офанзива по иракски бази, където са ситуирани американски войски. Тогава американският президент съобщи, че Вашингтон не желае да приложи военната си мощ против Иран, вместо това наложи нови, по-строги наказания на Техеран.

След убийството на иранския военачалник демократите и някои републиканци в Конгреса желаеха администрацията на Съединени американски щати да изясни аргументите за тази стъпка. За тях беше извършен специфичен брифинг при закрити порти, който обаче не отговори на въпросите на законодателите.

След това Камарата на представителите на Съединени американски щати, където демократите имат болшинство, одобри резолюция, ограничаваща правата на Тръмп да организира военни дейности против Иран. На собствен ред Белият дом разкритикува документа и съобщи, че той няма силата на закон и не е обвързващ./
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР