Държавният секретар на САЩ Майк Помпео приключи изненадващото си еднодневно

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео приключи изненадващото си еднодневно
Коментари Харесай

Помпео преговаря с талибаните, Гани и Абдула

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео завърши изненадващото си еднодневно посещаване в Кабул без да направи изказвания за диалозите си с двамата политици, които се самообявиха за спечелили в президентските избори в Афганистан, извършени през септември, съобщи " Свободна Европа ".

Помпео пое ролята на медиатор сред Ашраф Гани - настоящия президент на страната, и главния му политически конкурент - някогашния министър председател Абдула Абдула.

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че Помпео е отпътувал от Кабул за столицата на Катар - Доха. Там той ще се срещне с на 2 и 3 март с представители на талибаните , чиято делегация се оглавява от Мула Барадар. Американският държавен секретар евентуално ще продължи напъните да убеди сътрудниците си в договарянията за нуждата от съблюдаване на мирното съглашение, подписано сред тях и Вашингтон в края на февруари тази година.

Агенция AP заяви, с позоваване на публични източници от Кабул, че Помпео е дал на Гани и Абдула период до през днешния ден , с цел да реализиран компромис в разногласието си за формалните резултати от президентските избори.
 Помпео: Нямаме секрети сделки с талибаните
Помпео: Нямаме секрети сделки с талибаните

Изпълнението му е секретно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР