Държавният секретар на САЩ Майк Помпео предупреди Ирак, че Вашингтон

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео предупреди Ирак, че Вашингтон
Коментари Харесай

Помпео предупреди Ирак, че САЩ ще отмъстят за атаките

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео предизвести Ирак, че Вашингтон ще отмъсти " както е належащо " за всевъзможни нови набези против американци след поредност ракетни офанзиви.
Съединените щати предходната седмица започнаха въздушни удари против иранска военизирана паравоенна група след смъртоносна офанзива върху иракска база, в която бяха настанени американски военни елементи, само че ракетният огън продължава без спиране.
В телефонен диалог с премиера на Ирак Адел Абдел Махди Помпео съобщи, че Багдад " би трябвало да пази чиновниците на обединението ", които публично са ситуирани като част от акцията против групировката " Ислямска страна ".
" Помпео означи, че Америка няма да толерира набези и закани за живота на американците и ще предприеме спомагателни дейности при нужда в самоотбрана ", се споделя в известие на Държавния департамент.
Пореден ракетен обстрел против военновъздушната база Таджи северно от Багдад в събота, рани трима членове на обединението, ръководена от Съединени американски щати.
Отговорност за нито една от офанзивите не е поета от никого, само че Съединени американски щати упрекват твърди шиитски паравоенни групи, които са в съюз със прилежащ Иран и работят на иракска територия.
В сряда предходната семица следващата ракетна офанзива против Таджи докара до гибелта на двама американци и един английски боец. В петък американски въздушни удари се стовариха върху оръжейни хранилища, които съгласно Вашингтон се употребяват от групировката Катаеб Хизбула. При ударите също по този начин беше разрушена част от намиращото се в развой на създаване летище в свещения за шиитите град Кербала.
Вижте още:
Съединени американски щати с ракетни удари в Ирак след убийството на американски войник
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР