Държавният секретар на САЩ Майк Помпео поиска от Русия да

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео поиска от Русия да
Коментари Харесай

САЩ поиска от Русия да действа по отношение на заподозрените за свалянето на MH17

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео изиска от Русия да подведе под отговорност четиримата, посочени за отговорни от интернационалните следователи за свалянето на полет MH17 над Източна Украйна, съобщи БГНЕС
" Припомняме настояването на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че всеки обвинен би трябвало да бъде притеглен под отговорност и всички страни би трябвало да сътрудничат в установяването на това кой е отговорен ", сподели Помпео в документално послание. Държавният секретар добави, че Съединените щати приветстват заключенията на ръководената от Холандия Съвместна следствена група (ССГ).
По-рано Русия назова заключенията на ССГ и повдигнатите обвинявания " голословни ".
В сряда, за пръв път откогато полет МН17 беше свален над Източна Украйна и починаха 298 души, бяха посочени съответни обвинени за стрелбата по самолета. ССГ упрекна трима руснаци - Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов, всички свързани с военното разузнаване на Русия, както и украинеца Леонид Харченко, който ръководел бойна част на сепаратистите в Източна Украйна. ССГ посочи, че четиримата " не са натиснали копчето, изстреляло ракетата ", само че са играли значима роля в гибелта на 298-те жертви.
В Холандия ще стартира дело против четиримата обвинени напролет на 2020 година.
ССГ, в която влизат следователи от Холандия, Австралия, Белгия, Малайзия и Украйна, заключи през 2018 година, че зенитната установка " Бук ", с която е свален самолета, принадлежи на съветска военна част, основана в град Курск и сподели доказателства, че установката е достигнала Източна Украйна. Русия отхвърля показаните доказателства, като твърди, че записите са фалшифицирани и на ССГ били дадени доказателства от съветска страна, които групата пренебрегнала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР