Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отново настоява Китай да

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отново настоява Китай да
Коментари Харесай

Помпео отново настоява Китай да осигури достъп до лаборатории в Ухан

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео още веднъж упорства Китай да обезпечи на света достъп до неговите вирусологични лаборатории в Ухан , като съобщи, че светът би трябвало да разбере по какъв начин пандемията COVID-19 се заражда там и че Пекин има обвързване да бъде транспарантен, оповестява " Ройтерс ".

Отношенията сред Съединените щати и Китай доста се утежниха след експлоадирането на епидемията от ковид.

Вашингтон и Пекин си трансферират обиди и обвинявания за справяне с пандемията , като Помпео предходната седмица съобщи, че Съединените щати " мощно имат вяра " Китай не е съобщил навреме за огнището и по-късно прикрива какъв брой рискови са респираторните болести, породени от вируса.

" Все още не сме получили достъп, светът не е получил достъп до WIV (Институт по вирусология на Ухан). Не знаем тъкмо от кое място произлиза този вирус ", разяснява Помпео на конференция в Държавния департамент и добави, че опасенията на Съединени американски щати за сигурността на китайските лаборатории не престават.

" Има доста лаборатории, които не престават да правят работа по заразните патогени в Китай през днешния ден и ние не знаем дали те работят с равнище на сигурност, с цел да предотвратят това да се повтори ".
 Белият дом инструктира разузнаването да изследва Китай и СЗО за вируса
Белият дом инструктира разузнаването да изследва Китай и СЗО за вируса

И още веднъж да проучват информацията, събрана след експлоадирането на пандемията

" Китайската комунистическа партия ни споделя, че желаят да бъдат наши сътрудници.... Съществува обвързване от страна на надеждни сътрудници да споделят тази информация ", добави той.

Президентът Доналд Тръмп съобщи по-рано, че неговото държавно управление проверява дали епидемията от ковид е зародила в лаборатория в Ухан . Тези изказвания в действителност нямат съображение , съобщи ръководителят на лабораторията пред " Ройтерс " във вторник.

Статия във " Вашингтон поутс " съобщи този месец, че американският държавен департамент през 2018 година предизвестява по дипломатически кабели за недостатъци в сигурността и ръководството в лабораторията в Ухан .

Повечето учени в този момент смятат, че новият ковид е произтекъл от дивата природа , като прилепите и панголините са разпознати като вероятни видове-гостоприемници.

Юан Джимин, шеф на Института по вирусология в Ухан, също отхвърли теориите, че лабораторията инцидентно е освободила ковид , който е придобит от прилепи за проучвателен цели.
 Китай вижда заплаха в американски лаборатории на територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики
Китай вижда заплаха в американски лаборатории на територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики

Съединени американски щати добре да намерения за здравето на популацията на страни с техни лаборатории
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР