Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отмени в последния момент

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отмени в последния момент
Коментари Харесай

В последния момент Помпео отмени визитата в Берлин

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео анулира в последния миг плануваното си за през днешния ден посещаване в Германия поради "неотложни въпроси ", предадоха международните организации, като се позоваха на американското посолство в Берлин. То популяризира официално съобщение на представителя на Държавния департамент.

В текста не се показват аргументи за анулирането на визитата. В официалното съобщение написа, че държавният секретар на Съединени американски щати "очаква с неспокойствие да бъде в Берлин скоро " за "важната поредност от срещи ", планувани в немската столица. Държавният департамент работи за пренасрочване на визитата.

Помпео трябваше да се срещне през днешния ден в Берлин с немската канцлерка Ангела Меркел и с министъра на външните работи Хайко Маас. Представители на Меркел и на Маас към този момент не са коментирали въпроса. Държавният секретар на Съединени американски щати е във Финландия за среща на арктическите страни. Не е ясно за къде ще отпътува той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР