Държавният секретар на САЩ Майк Помпео очаква Русия да се

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео очаква Русия да се
Коментари Харесай

Помпео вижда в Русия заплаха за десетилетия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео чака Русия да се пробва да се намесва в изборите в Съединени американски щати в продължение на десетилетия, като разказва Москва като дълготрайна опасност - освен през 2016 година, оповестява The Hill.

Помпео разяснява пред основния редактор медията, че " несъмнено " руснаците не престават да съставляват опасност за изборите в Съединени американски щати.

Но той отхвърля концепцията, че опасността е някак нова или по-сериозна след напъните на Москва да се намеси на президентските избори през 2016 година, както е разказано в отчета на Робърт Мълър.

" Без подозрение те са били опасност за нашите избори през 1974 година, те се намесиха в изборите ни през 80-те години ", изяснява Помпео и добавя, че " би трябвало да чакаме през 2050 година руснаците към момента да са по този начин ".

Помпео отхвърля да разяснява изказването на юриста на Тръмп Руди Джулиани, че няма " нищо неприятно " в приемането на информация от чужденци по време на акция. Той разрешава на Джулиани да приказва за себе си и акцентира, че всеки би трябвало да е " информиран " за източника на информацията, която получават.

" Всички би трябвало да сме наясно с източниците на информацията, която получаваме. Трябва да сме наясно, когато получаваме досиета, с цел да сме сигурни, че те са правилни, че имаме валидирана информация, преди да докладваме за това ", разяснява той.

Помпео разказва опасността като доста по-широка от Русия - тя идва от Китай, Иран и недържавни участници, чиито кибер-способности могат да попречват освен изборите в Съединени американски щати, само че и действието на американската инфраструктура, в това число финансовата система и телекомуникациите.

Помпео смята, че администрацията на Обама е трябвало да направи повече, с цел да предотврати намесата на Русия, и че администрацията на Тръмп е подхванала стъпки, с цел да се увери, че не се случва още веднъж.

" Сега сме на задача, да се уверим, че това няма да се случва ", изяснява Помпео.

Във връзка със обстановката във Венецуела, той изяснява, че хора от вътрешния кръг на венецуелския президент Никола Мадуро мислят да преминат към венецуелската съпротива.

" Абсолютно съм сигурен, че има прогрес. Виждаме, че водачите от вътрешния кръг на Мадуро в този момент мислят по какъв начин наподобява " златния билет ", какво ще стане, в случай че изоставен. И в случай че стартират да задават такива въпроси, тогава сигурно някои от тях ще решат, че ги чакат по-добри времена, в случай че престанат да поддържат този разбойник ", разяснява той.

Помпео не показва дати, по кое време Вашингтон чака прехвърлянето на властта в страната в ръцете на опозицията, " аз не слагам периоди ".

Относно Северна Корея, американската администрация към момента не знае дали ще бъде допустимо да се провежда трета поредна персонална среща сред Тръмп и Ким Чен Ун.

" Не знам ", разяснява ръководителят на американската дипломация, отговаряйки на пряк въпрос по тематиката.

" Искаме да подсигуряваме, че ще създадем условия, при които и двамата водачи, в случай че се срещнат, ще могат да реализират забележителен прогрес ", добавя той.

" Имахме прогрес (на предходната двустранна среща на високо равнище) в Ханой ", изяснява държавният секретар.

Той удостоверява, че продължава да управлява делегацията на Съединени американски щати в договарянията с КНДР, макар недоволството на Пхенян.

" Ние не решаваме кой е моят сътрудник (от КНДР), а президентът Тръмп взема решение кой да съставлява Америка ", добавя Майк Помпео. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР