Държавният секретар на САЩ Майк Помпео, който е на посещение

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео, който е на посещение
Коментари Харесай

САЩ приканиха Беларус да купува американски петрол

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който е на посещаване в Беларус, е декларирал, че страната му е способна да задоволи на 100 % потребностите от нефт на някогашната руска република, предава РИА Новости.

„ Нашите нефтопроизводители са подготвени да обезпечат потребностите ви на 100 %, на конкурентни цени ”, споделил е американският държавен секретар на своите домакини.

От Държавния департамент на Съединени американски щати показват, че задачата на визитата на Помпео в Минск е да „ подчертае поддръжката на Съединени американски щати за върховен, самостоятелен, постоянен и проспериращ Беларус, както и да удостовери нашия блян за нормализация на двустранните връзки ”.

Новината идва в миг, в който Минск и Москва не могат да се схванат за цените на съветските нефтени доставки. Беларуският президент Александър Лукашенко неведнъж е заявявал желанието си да откри различни източници на енергоресурси. По-конкретно, Лукашенко е споменавал, че Минск може да получава американски или саудитски петрол през Полша по нефтопровода „ Дружба ”.

Наскоро първият вицепремиер на Беларус Дмитрий Крутой съобщи, че Минск преглежда разнообразни разновидности за доставка – от Украйна, Полша, балтийските републики, Казахстан и Азербайджан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР