Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изрази безпокойство относно плановете

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изрази безпокойство относно плановете
Коментари Харесай

Помпео предупреди Италия за икономическото влияние на китайските комунисти

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео изрази безпокойствие по отношение на проектите на Китай да разшири икономическото си въздействие в Италия, до момента в който в това време Рим даде обещание да се пази, до момента в който създава нови 5G технологии, осведоми " Ройтерс ".
 Помпео на азиатска обиколка през октомври
Помпео на азиатска обиколка през октомври

Пътуването на Помпео идва в навечерието на изборите през ноември

Съединени американски щати неведнъж призоваваха Италия, където има няколко огромни американски военни бази, да не задълбочават връзките си с Китай. Помпео акцентира, че е повторил посланието на среща с италианския външен министър Луиджи ди Майо.

" Външният министър и аз организирахме дълъг диалог за терзанията на Съединени американски щати по отношение на опитите на Китайската комунистическа партия да окаже стопански напън върху Италия, с цел да извърши стратегическите си цели ", сподели топ дипломатът на Съединени американски щати на взаимна конференция.

" Съединени американски щати също приканват италианското държавно управление деликатно да обмисли рисковете пред националната си сигурност и персоналните данни на жителите, които произлизат от софтуерните компании с връзки с Китайската комунистическа партия " , добави Помпео.
 Помпео разгласи основаването на световна коалиция против Китай
Помпео разгласи основаването на световна коалиция против Китай

Редица страни към този момент си дали сметка за опасността, идваща от Пекин

Ди Майо означи от своя страна, че Италия остава изцяло отдадена на западните си сътрудници и схваща позицията на Съединени американски щати.

" По въпроса за 5G, споделих на секретаря Майк Помпео, че сме добре наясно с терзанията на нашите американски съдружници и изцяло осъзнаваме отговорността пред всяка страна що се отнася до сигурността ", посочи той.

Италия стресна Вашингтон предходната година, когато стана първата западна стопанска система, включила се към интернационалния инфраструктурен план на Китай - " Един пояс, веднъж ". Но досега това е донесло малко стопански изгоди на Рим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР