Държавният секретар на САЩ Майк Помпео използва Туитър, за да

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео използва Туитър, за да
Коментари Харесай

САЩ подкрепиха газопровода на Израел-Кипър-Гърция

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео употребява " Туитър ", с цел да приветства " продуктивната среща " с водачите на Гърция, Кипър и Израел в Йерусалим , написа " Катимерини ".

" Имах продуктивна среща с водачите на Израел, Гърция и Кипър по основни въпроси в Източното Средиземноморие ", написа топ дипломатът на Съединени американски щати.
 Гърция, Израел и Кипър реализираха съглашение за газопровод
Гърция, Израел и Кипър реализираха съглашение за газопровод

Предвижда се тръбата да доставя по 10 милиарда кубични метра природен газ на година

" Съединени американски щати твърдо поддържат нашите демократични съдружници в начинанието им да разширят съдействието и вложенията на бъдещите им енергийни пазари ", добави той.

В известие Алексис Ципрас, Никос Анастасиадис, Бенямин Нетаняху и Помпео потвърдиха уговорката за съдействие в региона на сигурността и енергетиката. Те дават обещание да се " пазят против външно нездравословно въздействие " в Източното Средиземноморие и в Близкия изток.

Допълва се, че Помпео акцентира поддръжката на Съединени американски щати за основания от Гърция, Израел и Кипър тристранен механизъм.

" Те приветстват неотдавна откритите залежи на природен газ в Източното Средиземноморие и евентуалния им принос за енергийната сигурност и диверсификация ", се заключава в декларацията.

В къс коментар Ципрас съобщи преди срещата, че " главната ни концепция е доста значима - да се сътвори сигурна мрежа за транспорт на енергийни запаси от Източното Средиземноморие, от Израел, Кипър и Гърция, до Европа ". Той има поради плануваното строителство на газопровод от Израел и Кипър до Гърция и Италия.

Предвижда се тръбата да доставя по 10 милиарда кубични метра природен газ на година от източната част на Средиземно море до Гърция. Тръбата ще е с дължина от 1 900 километра. Тя ще бъде обвързвана с тръба " Посейдон " от Гърция до Италия, която ще е с дължина към 300 километра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР