Държавният секретар на САЩ Майк Помпео и министъра на финансите

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео и министъра на финансите
Коментари Харесай

САЩ официално отказаха на ЕС въвеждането на отделни изключения от санкциите срещу Иран


Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и министъра на финансите Стивън Мнучин публично отхвърлиха на Европейски Съюз въвеждането на обособени изключения от режима на глобите против Иран във връзка с покупко-продажбите в бранша на финансите, енергетиката и опазването на здравето, оповестява The Financial Times, базирайки се на дипломатически източници.

По-рано с молба за даване на такива изключения за европейските компании се обърнаха към Вашингтон Германия, Франция, Англия, а също и самият Европейски съюз.

Това значи, че Съединени американски щати ще вкарат в деяние множеството от глобите против Иран още при започване на август, а европейските компании също ще бъдат наранени от тези наказания. През ноември глобите ще обзет и доставките на ирански нефт, прецизира Интерфакс.
Майк Помпео наскоро прикани съдружниците да се причислят към „ акцията за стопански напън върху иранския режим “ и да се пресече финансирането му.

През месец май президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира и то нееднократно договорката на „ шесторката “ за нуклеарната стратегия на Иран „ най-лошата договорка в историята на Съединени американски щати “, обявявайки за това, че Съединени американски щати се отхвърлят от отговорностите си и излизат от съглашението. Съединени американски щати взеха решение също по този начин, че изцяло ще възобновят глобите против Иран.

В началото на месец юли взаимната комисия по общия проект за деяние, в който влизат в частност европейските участници в съглашението се договориха да поддържат и развиват стопански връзки с Иран. Членовете на комисията показаха обвързаността си и „ опазване и поддържане на ефикасни финансови канали с Иран “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР