Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е уведомил лидера на

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е уведомил лидера на
Коментари Харесай

Помпео няма планове да се бори за сенатор

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е уведомил водача на болшинството в Сената Мич Макконъл в понеделник, че няма проекти да се бори за място в Сената на Съединени американски щати от щата Канзас, съобщи CNN, базирайки се на собствен източник.

Въпреки че срокът за подаване на молбата на Помпео да се кандидатира за отвореното място в Канзас към момента не е минал, той даде ясно да се разбере, че няма такива планове.

Макконъл не е дал изказване пред медиите по този мотив.

Така бяха разсеяни появили се по-рано спекулации.
 Тръмп към този момент се оглежда за заместител на Помпео
Тръмп към този момент се оглежда за заместител на Помпео

Най-често спряганото име е това на съветника по национална сигурност Робърт О`Брайън

Припомняме, че в края на предходната година беше обявено, че американският президент Доналд Тръмп вероятно обмисля опцията да размени държавния секретар поради вероятността дипломатът да се кандидатира за място в Сената на националните избори през 2020 година.

Едно от най-често спряганите имена като вероятни наследници на Помпео е това на съветника по национална сигурност Робърт О`Брайън , който е на сегашния си пост от септември.

По думи на Роджин самият Помпео " мощно се възхищава " на О`Брайън.

Друг вероятен претендент е актуалният финансов министър Стивън Мнучин - един от любимците на Тръмп . Сред спряганите имена са и това на сегашният дипломат в Германия Ричард Гренел, както и на представителят на Съединени американски щати за Иран Брайън Хук.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР