Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е разговарял с кандидатите

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е разговарял с кандидатите
Коментари Харесай

Помпео​ разговаря с кандидатите за президент на Украйна Порошенко и Зеленски

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е разговарял с претендентите за президент на Украйна Порошенко и Зеленски, обещавайки да продължи да поддържа суверенитета на страната, написа в Туитър специфичният представител на Съединени американски щати за Украйна Курт Фолкер.

 © БГНЕС
„ Държавният секретар Помпео е провел телефонни диалози с двамата претенденти, като е подчертал поддръжката за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, и е удостоверил уговорката на Съединени американски щати да работи с оня, който украинският народ избере, с цел да върви към триумф, сигурност, разцвет, народна власт и независимост ", - написа Волкер.
 Кандидат-президентската конкуренция в Украйна ще завърши с спор на стадион Кандидат-президентската конкуренция в Украйна ще завърши с спор на стадион
Основните кандидати за поста - досегашният държавен глава Петро Порошенко и комикът Володимир Зеленски, ще разменят главните си визии за политик...

На 31 март в Украйна бяха извършени президентски избори. Нито един от претендентите не получи нужния брой гласове за победа в първия кръг. Вторият кръг ще се организира на 21 април. В него ще вземат участие Порошенко и водачът от първия тур Володимир Зеленски. Според социологическите изследвания 70 % от украинците са решили да поддържат Зеленски на втория тур, до момента в който за Порошенко ще гласоподават едвам към 25%.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР