Държавният секретар на САЩ, Майк Помпео, е коментирал пред британски

...
Държавният секретар на САЩ, Майк Помпео, е коментирал пред британски
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ казал, че шефът на СЗО е „купен“ от Китай

Държавният секретар на Съединени американски щати, Майк Помпео, е коментирал пред английски депутати, че шефът на Световната здравна организация, Тедрос Гебрейесус, е бил „ платен “ от китайските управляващи, съобщи „ Индипендънт “.

Това изявление той е направил по време на визитата си във Англия във вторник, когато се срещна с премиера Борис Джонсън, с цел да обсъдят разпространяването на 5G мрежата и свободната търговия сред двете страни след Брекзит.

Според Помпео СЗО е „ политическа, а не научнообоснована организация “ и точно тя е виновна за „ мъртвите британци “, а рецензиите му опират на „ твърди разследващи учредения “. Тази офанзива е следващата от администрацията на Доналд Тръмп, откакто при започване на месец юли президентът разгласи отдръпването на Щатите от организацията, която е част от структурата на Организация на обединените нации.

По-рано държавният секретар прикани страните в това число Обединеното кралство, да образуват коалиция, която да окаже напън върху Китай, вследствие на който страната да промени политическия си курс. „ Смятаме, че целият свят би трябвало да работи дружно, с цел да подсигурява, че всяка страна, в това число Китай, работи в интернационалната система по подобаващи способи, съобразени с интернационалния ред “, съобщи той.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР