Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова за нови президентски

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова за нови президентски
Коментари Харесай

САЩ зове за избори в Беларус и общи действия с ЕС

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани за нови президентски избори в Беларус в наличието на интернационалните наблюдаващи , по време на конференция след диалози със словенския министър председател Янез Янша, оповестява ТАСС.

" Считам, че е допустимо единствено спокойно решение на актуалната рецесия в Беларус, належащо е да се проведат нови избори със съществено наличие на интернационалните наблюдаващи ", сподели Помпео.

Според Помпео, Съединени американски щати и Европейския съюз имат сходни опасения във връзка с обстановката в Беларус и се надяват да развият общ метод към обстановката в републиката.

" Сигурен съм, че Европейски Съюз и Съединени американски щати имат идентични страхове по отношение на случилото се и се протичащото се в Беларус и се надявам, че дружно ще изработим метод към най-хубавия резултат за беларуския народ ", добавя той.
 Беларус: Тихановская готви дейности, Литва желае наказания за лица в Беларус
Беларус: Тихановская готви дейности, Литва желае наказания за лица в Беларус

По искане на Полша, министрите на външните работи на Европейски Съюз разискват Беларус

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел смята смяната на политиката и прекратяването на насилието като изискване за развиването на връзките сред Беларус и Европейски Съюз .

" Беларус: Насилието би трябвало да спре и политическият режим би трябвало да се промени . Основните политически промени са причина за по-нататъшното развиване на връзките сред Европейски Съюз и Беларус ", написа той в формалния си блог, който е оповестен на външнополитическия уеб страница на Европейски Съюз.

" Ситуацията в Беларус се трансформира в съществено терзание . Александър Лукашенко и беларуските управляващи би трябвало да спрат репресиите против беларуския народ и да стартират договаряния с по-широкото общество. През последните месеци белорусите ясно демонстрираха, че копнеят за народна власт и права на индивида ", написа Борел.
 Полски евродепутат: Европейски Съюз да наложи наказания на Русия и Беларус да построи народна власт Обновена
Полски евродепутат: Европейски Съюз да наложи наказания на Русия и Беларус да построи народна власт

В Русия го дефинират за поразителна безочливост и цинизъм, разкрива същинските цели на Запада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР