Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в понеделник в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в понеделник в
Коментари Харесай

САЩ: Нямаме нищо общо с протестите в Русия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в понеделник в изявление за NBC, че страната му няма нищо общо с митингите в Русия.

"Руското държавно управление бърка мощно, в случай че счита, че това е обвързвано с нас. То е обвързвано с тях. С държавното управление в Москва ", сподели той и добави, че преглежда обстановката, обвързвана с Алексей Навални в подтекста на други аспекти на връзките с Москва.

По-рано съветското външно министерство осъди намесата на Съединени американски щати във вътрешните работи на страната. Според Кремъл посолството на Съедините щати в Москва е "наляло масло в огъня " посредством свое изказване, в което се споделя, че "всеки би трябвало да има право да изрази позицията си ".

Забранени от полицията митинги се организираха на 23 и 31 януари в Москва и редица други огромни градове на Руската федерация. Съобщава се, че полицията е използвала мощ против стачкуващите, а хиляди са арестувани.

Коментирайки митингите, Блинкен написа на страницата си в Tуитър, че Съединени американски щати за втора поредна седмица осъждат потреблението на сурова тактичност от съветските управляващи против мирни стачкуващи и публицисти. Той прикани за освобождението на "тези, които бяха арестувани за отбрана на правата си, в това число Алексей Навални “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР