Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в неделя, че

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в неделя, че
Коментари Харесай

Украйна си е върнала 50 процента от територията, завзета от Русия, казват САЩ

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в неделя, че Украйна си е върнала повече от половината територия, завзета от Русия по време на първичната й инвазия, почнала през февруари предходната година.

„ Сега Украйна е в борба да си върне повече от земята, която Русия заграби от нея. Вече е върнато към 50 % от в началото конфискуваното. Сега те са в доста тежка борба да си върнат – да си върнат повече “, сподели Блинкен по време на изявление за CNN. „ Това към момента са релативно ранни дни на контранастъплението. Трудно е “, добави той.

Държавният секретар на Съединени американски щати изясни, че руснаците са сложили мощна отбрана в лицето на контранастъплението на Украйна. „ …за разлика от руснаците, украинците се борят за земята си, за бъдещето си, за страната си, за свободата си – мисля, че това е решаващият детайл и това ще се прояви. Но това няма да се случи през идващите седмица или две; към момента чакаме, мисля, няколко месеца “, добави той.

От началото на спора Съединените щати предоставиха десетки милиарди долари военна помощ на Украйна, в това число неотдавнашното спорно решение за доставка на касетъчни муниции. Въпреки опасенията на някои съдружници на Съединени американски щати, като Обединеното кралство, по отношение на рисковете, които съставляват такива оръжия за цивилните, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън акцентира смисъла на поддръжката на Украйна, в това число даването й на муниции.

Въпреки помощта от милиарди долари, украинският президент Володимир Зеленски в неделя упрекна неналичието на доставки на муниции за забавянето на страната в контранастъплението. „ Имахме проекти да го стартираме напролет. Но не го направихме, тъй като, почтено казано, нямахме задоволително муниции и въоръжение и нямахме задоволително бригади, добре подготвени за тези оръжия “, сподели Зеленски пред CNN.

В отговор на обвиняванията на Зеленски, първият американски посланик сподели, че схваща вероятността на Украйна. „ Ако бях на мястото на нашите украински другари и сътрудници, евентуално щях да кажа тъкмо същото “, сподели той.

„ В тази коалиция има 50 странни страни в поддръжка на Украйна. (Министър на защитата на САЩ) Лойд Остин управлява този развой от военна страна. И другите страни вършат разнообразни неща по друго време “, сподели Блинкен.

Инфо

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР