Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще се срещне с

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще се срещне с
Коментари Харесай

Блинкен и Лавров разговарят в петък в Женева

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров в петък в Женева с вярата да обезпечи " дипломатически излаз " от рецесията в Украйна, заяви американски чиновник.

„ Секретарят Блинкен е 150% зает да види дали тук има дипломатическо излаз и това в действителност е тласъкът зад този ангажимент с външния министър Лавров “, сподели пред кореспонденти служителка, поискал анонимност.
Лавров: Русия няма да изтегли войските си от границата с Украйна
Русия не има намерение да изтегля войските си от границата с Украйна, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от БНР. В също...
Прочети повече
„ Това в действителност е опция за Съединени американски щати да споделят главните си опасения с Русия и да видят в кои точки има опция Русия и Съединени американски щати да намерят общ език ", сподели тя.

По-късно във вторник Блинкен лети за Украйна в символ на поддръжка в миг, когато десетки хиляди съветски бойци се струпват покрай границата на страната.

След това ще се насочи към Берлин за диалози с Англия, Франция и Германия по отношение на рецесията, до момента в който западните сили предизвестяват Русия за мъчителни последствия, в случай че нахлуе в Украйна.

Американският чиновник съобщи, че по време на телефонен диалог Блинкен се е съгласил с Лавров на договаряния, само че сподели, че е допустимо Русия да не се интересува от дипломатическо решение.
Лавров: В Европа се завърна кошмарният сюжет на военна борба
Руският външен министър Сергей Лавров предизвести през днешния ден, че " кошмарният сюжет на военна борба се завръща " в Европа, защото на...
Прочети повече
" Мисля, че към момента е рано да се каже дали съветското държавно управление в действителност се интересува от дипломация, дали е готово да води съществени добросъвестни договаряния, или ще употребява полемиките като предлог, с цел да твърди, че дипломацията не дава отговор на ползите на Москва ", сподели източникът.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР