Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен потвърди позицията на Вашингтон,

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен потвърди позицията на Вашингтон,
Коментари Харесай

Блинкън потвърждава подкрепата на САЩ за „хуманитарни паузи“ в Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен удостовери позицията на Вашингтон, призовавайки за „ филантропични паузи “ в Газа, с цел да се защитят цивилните и да се разреши на непознатите жители да изоставен, до момента в който израелската войска бомбардира подслон и болница на Организация на обединените нации в линията Газа.

Блинкен организира конференция в столицата на Йордания, Аман, в събота дружно с вицепремиера на Йордания Айман Сафади и външния министър на Египет Самех Шукри, по време на третото си посещаване в района от началото на войната.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла. Ще получи ли в миналото Газа задоволително помощ? Израел бомбардира учебно заведение на Организация на обединените нации при третата огромна офанзива против бежанския лагер Джабалия в Газа Турция отзовава посланика си в Израел поради ' филантропична покруса в Газа' Писмо до президента Байдън от безутешен палестинец end of list

Докато Йордания и Египет повториха настояването на арабските страни, призоваващи за неотложно преустановяване на огъня в Газа, Блинкен сподели, че филантропичните паузи „ могат да бъдат сериозен механизъм за отбрана на цивилни, приемане на помощ и извеждане на непознати жители от Газа “, до момента в който „ към момента разрешават Израел да реализира своята цел ” да победи Хамас.

„ Наше мнение е, че едно помирение в този момент би оставило Хамас на място, с цел да се прегрупира и да повтори офанзивите “, сподели Блинкен.

„ Говорихме за способи за ускорение и разширение на устойчивото снабдяване на помощ “, сподели той пред кореспонденти, добавяйки, че „ до момента в който Израел организира акцията си, има значение по какъв начин го прави. “

Държавите в Близкия изток изиграха основна роля в предотвратяването на разпространяването на спора в останалата част от района, сподели Блинкен и че не престават полемиките с Катар по отношение на напъните за освобождение на заложници в Газа.

Той уточни, че до момента в който 100 камиона в този момент се движат през Рафах всеки ден, спрямо към 20 преди седмица, това към момента „ не е задоволително “.

„ Регионът потъва в морето от ненавист “

Сафади сподели, че Израел „ прави военни закононарушения “ в Газа и това не би трябвало да е над интернационалното право.

Той осъди офанзивата на Хамас на 7 октомври, само че сподели, че войната против Газа не може да бъде позволена да продължи.

„ Целият район потъва в море от ненавист, което ще дефинира бъдещите генерации “, сподели Сафади.

„ Не одобряваме, че това е самозащита “, сподели Сафади, призовавайки за неотложно преустановяване на огъня. „ Това не може да бъде целесъобразно под никакъв предлог и няма да донесе сигурност на Израел, няма да донесе мир в района. “

Сафади също сподели, че Блинкен има водеща роля в напъните за преустановяване на войната.

Shoukry сподели, че Египет изисква интернационално следствие на „ очевидни “ дейности, следени във войната против Газа.

„ Ясно е, че има неодобрение от това по какъв начин Съединените щати се оправят с това “, сподели Алън Фишър от Ал Джазира от окупирания Източен Йерусалим.

„ Неефективни “ Съединени американски щати в района

Разговорите на Блинкен в Аман пристигнаха, когато Съединени американски щати бяха изправени пред рецензии от районните водачи, че не съумяха да накарат Израел да се съгласи с концепцията за филантропични паузи, с цел да се облекчат страданията на цивилните в Газа.

Говорейки по време на политическа конференция в Абу Даби в събота, дипломатическият консултант на президента на Обединените арабски емирства, Ануар Гаргаш, сподели, че Съединени американски щати би трябвало да упорстват за бързо преустановяване на спора и нова тактика или в противоположен случай да бъдат премислени неефективно за района.

„ Ако тази рецесия продължи, изключително филантропичната страна, и в случай че тази рецесия ни върне цялостен кръг към остарялата политика на ограничение отпреди 7 октомври, мисля, че американската роля тук, забравете вярно или не, само че няма да се преглежда като ефикасен “, сподели Гаргаш.

По-рано тази седмица Йордания отзова своя дипломат в Израел и сподели на пратеника на Израел да не се връща в Йордания, до момента в който рецесията в Газа не завърши.

В събота Турция последва образеца на Йордания и отзова своя дипломат в Израел за съвещания заради филантропичната рецесия и продължаващите израелски офанзиви в Газа. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели по-рано, че израелският министър председател Нетаняху „ към този момент не е човек, с който можем да приказваме “.

Блинкен ще отиде в Турция в неделя за срещи с Ердоган и висши чиновници в понеделник, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати.

В събота минимум 15 души бяха убити и още десетки ранени при израелска офанзива против учебно заведение ал-Фахура в бежанския лагер Джабалия.

9488 палестинци са били убити в Газа от началото на войната, най-вече дами и деца, до момента в който 1400 души са починали в Израел, най-вече при офанзивата на Хамас на 7 октомври.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР