Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен постави под съмнение руското

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен постави под съмнение руското
Коментари Харесай

САЩ искат изключване на Русия от Съвета по човешки права в ООН

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сложи под подозрение съветското участие в Съвета по човешките права на Организация на обединените нации в свое видео послание към Съвета.

" Може да се запитаме би трябвало ли да остане член на този Съвет една държава-член на Организация на обединените нации, която пробва да превземе друга държава-член на Организация на обединените нации, извършвайки ужасяващи нарушавания на човешките права и големи филантропични премеждия - каза Блинкен. - Трябва да осъдим твърдо и недвусмислено опита на Русия да смъкна демократично определено парвителство и грубите ѝ нарушавания на правата на индивида ".

В обръщението си първият посланик на Съединени американски щати се стопира и на репресиите на Кремъл в самата Русия, изтъквайки  " закриването на правозащитни организации ", издевателството над деятели и политически съперници, както и репресии против медиите.

По-рано през днешния ден пък президентът на Украйна Владимир Зеленски в обръщението си към Европейския парламент прикани Русия да бъде извадена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с думите: " Държава, която прави военно закононарушение против мирни хора, не може да бъде член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР