Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обяви, че възнамерява да

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обяви, че възнамерява да
Коментари Харесай

Блинкен обяви, че му предстои разговор с Лавров

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласи, че има намерение да беседва с съветския външен министър Сергей Лавров през идващите дни, предава БГНЕС. 

„ Очаквам в околните дни да беседвам с съветския външен министър за първи път от началото на войната “, сподели той. Блинкен съобщи, че би желал „ да прегледа въпросите, които съставляват максимален интерес за нас - освобождението на американците Пол Уилън и Бритни Грийнър “. Уилън бе задържан в Русия и бе наказан на 16 година каторга за шпионаж. Делото против америриканската баскетболиска Грийнър по обвиняване за опиати тече сега.

Държавният секретар на Съединени американски щати съобщи, че има намерение да разиска договорката за доставка на зърно от Украйна в границите на диалога. Той също по този начин увери, че „ това няма да са договаряния за Украйна “. Блинкен декларира, че Съединени американски щати са подготвени да поддържат „ всяко жизнеспособно дипломатическо изпитание “ във връзка с Украйна, обвинявайки Русия за неналичието на такова.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън поддържа проект за замяна на руснака Виктор Бут с американците Бритни Грийнер и Пол Уилън. Това заяви Си Ен Ен, базирайки се на източници, осведомени с разискванията. Според тях предлагането е изпратено на Русия през юни. Източниците не прецизираха детайлностите, като обявиха, че чакат отговор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР