Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на необявено

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на необявено
Коментари Харесай

САЩ обявиха военна помощ за България заради риск от руска агресия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който е на необявено авансово посещаване в Киев, разгласи през днешния ден нова военна помощ от два милиарда $ за Украйна и за други европейски страни, в това число България, които са изложени на опасност от Русия, съобщиха АП и Българска телеграфна агенция.

На среща с високопоставени украински представители той сподели, че сумата е дълготрайно военно финансиране за Украйна и за още 18 страни от района, в това число членове на НАТО и районни сътрудници в сигурността, които са под " максимален евентуален риск от бъдеща съветска експанзия ".

В известие на Държавния департамент се споделя, че от двата милиарда, които би трябвало да бъдат утвърдени от Конгреса, към половината ще бъде разпределена сред Албания, Босна и Херцеговина, България, Грузия, Гърция, Естония, Косово, Латвия, Литва, Молдова, Полша, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Хърватия, Черна гора и Чехия.

По-рано през днешния ден шефът на Пентагона Лойд Остин разгласи на конференция в Рамщайн, Германия, 675 милиона $ военна помощ за Украйна.

С поетите през днешния ден задължения от Съединени американски щати американската помощ за Украйна от началото на мандата на президента Джо Байдън към този момент е на стойност 15,2 милиарда $. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР