Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен днес обвини Русия, че

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен днес обвини Русия, че
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ обвини Русия, че използва храната като оръжие в Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен през днешния ден упрекна Русия, че употребява храната като оръжие в Украйна и държи като " заложници " доставките на храни освен за милиони украинци, само че и за милиони хора по света, които разчитат на украинския експорт, съобщи Ройтерс.

Обръщайки се към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Блинкен прикани Русия да спре да блокира украинските пристанища. Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, с цел да реализира това, което Москва назовава " специфична военна интервенция ".

" Руското държавно управление наподобява счита, че потреблението на храни като оръжие ще помогне да се реализира това, което нашествието му не е постигнала - да пречупи духа на украинския народ ", сподели той. " Снабдяването с храни за милиони украинци и милиони други по света е безусловно пленник на съветските военни. "

Войната в Украйна докара до повишаване в международен мащаб на зърнени култури, растително масло за готвене, горива и торове.

На Русия и Украйна се пада общо съвсем една трета от международните доставки на пшеница. Украйна е и главен експортьор на царевица, ечемик, слънчогледово и рапично олио.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР