Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Китай в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Китай в
Коментари Харесай

Антъни Блинкън ще посети Китай в началото на февруари


Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще посети Китай при започване на февруари, съобщи Асошиейтед прес.

Съединени американски щати нямат желание да трансформират своя метод към Китай и гледат на връзките с Пекин в подтекста на конкуренцията сред двете страни, съобщи на постоянен брифинг представител на Белия дом.

Вчера в Цюрих се срещнаха министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън и китайският вицепремиер Лю Хъ. Това бе контактът на най-високо равнище сред Съединени американски щати и Китай откогато президентите на двете страни се договориха през ноември предходната година да потърсят сфери за вероятно съдействие.    

Икономиките на Съединени американски щати и Китай, надлежно първата и втората по величина в света, сега се борят с разнообразни, само че взаимнообвързани провокации в търговията, технологиите и други сфери, написа Българска телеграфна агенция.

Джанет Йелън възнамерява да пътува до Китай и приветства визити на свои китайски сътрудници в Съединени американски щати в близко бъдеще, заяви министерството на финансите на Съединени американски щати след вчерашната среща в Швейцария.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР