Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще направи официално посещение,

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще направи официално посещение,
Коментари Харесай

След конференцията в Мюнхен Антъни Блинкън ще посети Гърция и Турция

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще направи публично посещаване , Гърция и Турция от 16 до 22 февруари, заяви " Ройтерс ".

Според Държавния департамент на 19 февруари той ще посети турската военновъздушна база Инджирлик, с цел да следи напъните на американските специалисти за справяне с последствията от земетресението.

В Гърция държавният секретар ще организира диалози с премиера , външния министър и водача на опозицията на страната.

Блинкен ще даде началото на четвъртия кръг на стратегическия разговор сред Съединени американски щати и Гърция на 21 февруари, оповестиха от Държавния департамент.

По-рано организация " Блумбърг " писа, че Блинкън може да се срещне с китайския външен министър Ван И в Мюнхен.
 Докладът за Мюнхен: Могат ли Русия и Китай да претендират за международно водачество?
Докладът за Мюнхен: Могат ли Русия и Китай да претендират за международно водачество?

Войната на Русия против Украйна е " първата имперска война на 21-ви век ". Но може и да не е последната

Той акцентира, че предходната седмица Пекин е нарушил интернационалното право и суверенитета на Съединени американски щати, когато китайски разследващ балон се е появил в американското въздушно пространство, само че Съединените щати са решени да ръководят отговорно връзките с Кита й и чакат Пекин да направи същото.

Конференцията, известна като, ще се организира в Мюнхен в интервала 17-19 февруари, дни преди годишнината от съветската инвазия в Украйна.

Миналата година при първото си отсъствие от години.

Миналата година украинският президент Володимир Зеленски, вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг бяха измежду високопоставените лица, присъстващи на събитието.

Припомняме, че тогава Зеленски бе подложен на критика, че в дни, когато съветската войска бе по границите на страната му и всички западни разузнавания и, че, той реши да напусне страната си и да приказва персонално на форума, с цел да го употребява като естрада, от която да изиска оръжейна помощ от Запада, която по това време беше много нищожна и бе изпратена единствено от Лондон и Вашингтон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР