Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна с руския

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна с руския
Коментари Харесай

САЩ настояват Русия да избере дипломацията за Украйна или ще се сблъска с последствия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън се срещна с съветския си сътрудник Сергей Лавров , с цел да го предизвести лице в лице за " сериозните последствия ", които Русия ще понесе, в случай че нахлуе в Украйна , и да го подтикне да търси дипломатически излаз от рецесията , осведоми " Ройтерс ".

Блинкън насочи предизвестието към съветския външен министър на среща в Стокхолм, ден откакто разгласи, че Вашингтон бил подготвен да отговори уверено, в това число с тежки наказания, при положение на съветска офанзива.
 Съединени американски щати: Наш отговор против Русия поради Украйна ще бъде координиран с интернационалната общественост
Съединени американски щати: Наш отговор против Русия поради Украйна ще бъде координиран с интернационалната общественост

Американският боен министър по простъпка назова Русия " Съветски съюз "

" Най-добрият метод за попречване на рецесията е посредством дипломация и тъкмо това чакам да обсъдя със Сергей ", означи Блинкън пред кореспонденти, преди да влезе в диалози с Лавров.

Той настоя, че Русия и Украйна трябвало да изпълнят напълно отговорностите си по мирния развой от Минск от 2014 година, който имаше за цел да постави завършек на войната сред проруските сепаратисти и украинските държавни сили в източната част на някогашната руска република.

Вашингтон бил подготвен да улесни това, означи Блинкън, само че " в случай че Русия реши да преследва борба, ще има съществени последствия ".
 Русия стартира учения по границата с Украйна и в окупирания Крим
Русия стартира учения по границата с Украйна и в окупирания Крим

Участват мотострелкови и танкови подразделения...

Лавров увери пред кореспонденти, че Москва била подготвена за разговор с Киев . " Ние, както президентът (Владимир) Путин съобщи, не желаеме никакви спорове ", посочи той.

Украйна се трансформира в главната точка на възпламеняване сред Русия и Запада, като връзките се утежниха до най-лошото си ниво в трите десетилетия след края на Студената война. Киев споделя, че Русия е струпала повече от 90 000 бойци покрай дългата им обща граница.

Москва упреква Киев, че преследва лично военно подсилване. Тя отхвърли като провокаторски изказванията, че се готви за офанзива против Украйна и отбрани правото си да разполага войски на лична територия, както откри за добре.
 НАТО упрекна Русия в потребление на военни учения, с цел да прикрива офанзиви против съседи
НАТО упрекна Русия в потребление на военни учения, с цел да прикрива офанзиви против съседи

Отговори на обвиняванията на Русия, че алиансът предизвика Москва

Ала Путин също по този начин предизвести, че Русия щяла да бъде принудена да работи, в случай че НАТО сложи ракети в Украйна, които биха могли да ударят Москва за минути.

Кремъл разгласи през днешния ден, че вероятността от нов спор в Източна Украйна оставала висока и че Москва била обезпокоена от " нападателната " изразителност от Киев и увеличението на това, което той назова провокативни дейности по линията на контакт сред държавните сили и проруските сепаратисти.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков означи пред кореспонденти по време на конферентна връзка, че Москва била обезпокоена от опцията за украинско военно деяние в Източна Украйна, нещо, което Киев неведнъж отхвърли да е възнамерявал. Той приказва преди срещата на Блинкън с Лавров.
 Съединени американски щати имали доказателства, че Русия възнамерява инвазия против Украйна
Съединени американски щати имали доказателства, че Русия възнамерява инвазия против Украйна

Заплаши Русия с мъчителни стопански наказания, в случай че нападна

Русия също по този начин разгласи през днешния ден, че е арестувала трима обвинени сътрудници на украинското разузнаване, в това число един, упрекнат в обмисляне на офанзива с две самоделни бомби, изказвания, които Киев отхвърли като изфабрикувани .

Миналата седмица украинският президент , че Киев е осуетил подкрепян от Русия скрит план за прелом, което Кремъл отхвърли.

В тирада пред Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) по-рано през днешния ден Лавров акцентира, че военното напрежение на континента нараствало и той се надявал, че предложенията на Русия за нов европейски пакт за сигурност ще бъдат деликатно премислени .
 Русия не можела да деескалира поради наличието на половината войска на Украйна до границите ѝ
Русия не можела да деескалира поради наличието на половината войска на Украйна до границите ѝ

" Това е доста рисков авантюризъм "

" Архитектурата на стратегическата непоклатимост бързо се унищожава , НАТО отхвърля градивно да прегледа нашите оферти за деескалация на напрежението и отбягване на рискови произшествия ", настоя Лавров.

" Напротив, военната инфраструктура на алианса се доближава до границите на Русия. Кошмарният сюжет на военна борба се завръща ", акцентира съветският първи посланик.
 Западът и Русия си размениха нови остри реплики във връзка Украйна Обновена
Западът и Русия си размениха нови остри реплики във връзка Украйна

За Русия Украйна е " алена линия " и Западът да внимава за личните си страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР