Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън проведе телефонен разговор с

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

Мария Габриел проведе телефонен разговор с Антъни Блинкън

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън организира телефонен диалог с българския министър на външните работи Мария Габриел и я поздрави с назначението й на поста, Това заяви на своя уебсайт

Съобщението на департамента е малко. Според него двамата са разискали през вчерашния ден нуждата от продължение на помощта за Украйна в региона на сигурността от страна на съдружниците и сътрудниците, както и настоящите старания за диверсификация на енергийните източници в посока по-чисти, по-сигурни доставки и технологии.

Антъни Блинкън и Мария Габриел също по този начин са отбелязали значимото значение на разширението на Европейския съюз за обезпечаване на непоклатимост и разцвет в района. Това съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър, представен в известието на уеб страницата на Държавния депа тамент.

Съобщението от Министерство на външните работи е по-подробно. В него се споделя, че Блинкън и Габриел са разискали задълбочаването на съдействието с Вашингтон както по двустранна линия, по този начин и в границите на НАТО и че това е приоритет във външната политика на България.

Държавният секретар изразил поддръжка за новото държавно управление на България и е поздравил неговата ясна евроатлантическа ориентировка. Мария Габриел е откроила значимостта на 120-ата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати.

Вицепремиерката е споделила главните цели на държавното управление, като е подчертала измежду тях дейната роля на България в Европейски Съюз и НАТО. Изтъкнала е и eвропейската вероятност за Западните Балкани при съблюдаване на контрактуваните задължения, осведомят още от Министерство на външните работи.

Стратегическото партньорство със Съединени американски щати като опция за усилване на съдействието сред двете страни в области от съвместен интерес е било централна тематика в диалога. Присъединяването на България към Програмата на Съединени американски щати за безвизово пътешестване остава значим приоритет.

Мария Габриел и Антъни Блинкен са се обединили към значимостта на поддръжката за Украйна и в този подтекст е регистрирана и от двамата значимостта на визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в България.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР