Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Украйна в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Украйна в
Коментари Харесай

Антъни Блинкън пристигна в Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в Украйна в четвъртък и ще разгласи 2 милиарда $ ново външно военно финансиране за Украйна и 18 други страни, изложени на риск от бъдеща съветска експанзия , оповестиха чиновници на Държавния департамент, представени от Ройтерс.

Посещението на Блинкен идва, когато Украйна да си върне територията, завзета от Русия покрай втория по величина град в Украйна Харков.

Служител на Държавния департамент, който не посочи кои са другите страни и каква част от тази помощ е за Украйна , сподели, че администрацията на Байдън е уведомила Конгреса на Съединени американски щати за желанието си да даде финансирането за дълготрайни вложения.
 Полша се стяга за война с Русия в идващото десетилетие
Полша се стяга за война с Русия в идващото десетилетие

Варшава ще употребява това време за оптимално превъоръжаване на армията си

Последните известия за военна помощ усилват общата помощ на Съединени американски щати за сигурността на Украйна до 15,2 милиарда $, откогато президентът Джо Байдън встъпи в служба през януари 2021 година, сподели служителят.

Байдън, заяви министърът на защитата Лойд Остин по-рано в четвъртък, до момента в който министрите на защитата на съдружниците се срещнаха в Германия, с цел да обсъдят по какъв начин да продължат да поддържат Украйна в дълготраен проект в противодействието на съветската инвазия на 24 февруари.

Белият дом в Деня на независимостта на Украйна, 24 авуст, съобщи, че средствата са нужни, с цел да се поддържа темпото на помощта за Украйна през първите три месеца на фискалната 2023 година, която стартира при започване на октомври. Служителят на администрацията сподели, че почти три четвърти от средствата, които Конгресът към този момент е одобрил за Украйна, са изразходвани.

Конгресът на двупартийна основа утвърди над 53 милиарда $ за сигурнос т, икономическа и филантропична помощ за справяне с нахлуването на Русия в Украйна тази година . Байдън подписа последния пакет на обща стойност 40 милиарда $ в закон през май. По това време Белият дом съобщи, че чака тези средства да стигнат до края на фискалната година.
 Блумбърг: Съединени американски щати са дали на Украйна скъпи свръхточни снаряди
Блумбърг: Съединени американски щати са дали на Украйна скъпи свръхточни снаряди

Тази информация няма публично потвърждение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР