Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в неделя в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в неделя в
Коментари Харесай

Блинкън посети и Багдад, за да обсъди кризата в Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в неделя в иракската столица Багдад на държавно посещаване , оповестява Shafaq News. Това бе част от близкоизточната му обиколка. 

Той е провел среща с иракския министър председател Мохамед Шиа ал-Судани, с цел да обсъдят развиването и последствията от спора в Газа и неговото влияние върху района.

Говорейки за своите продължаващи старания за филантропични паузи, с цел да разреши повече помощ в Газа и да разреши на повече цивилни да изоставен, Блинкън споделя, че близкоизточните водачи, с които е разговарял по време на обиколката си, са приветствали концепцията , оповестява BBC.

" Мисля, че всеки би приветствал филантропичните начинания, в това няма подозрение ", сподели той.

Напомняме, че филантропичната пауза в боевете не е същото като преустановяване на огъня - паузите са по-кратки и са чисто за филантропични потребности , а не част от по-дълъг политически развой.

Блинкън също по този начин приказва за напъните на Съединени американски щати да подсигуряват, че войната няма да се популяризира в други елементи на Близкия изток.
 Блинкън стартира нова близкоизточна обиколка
Блинкън стартира нова близкоизточна обиколка

В петък ще посети Израел

Има опасения, че други районни участници могат да се включат. " Това е извънредно значимата и неотложна работа на американската дипломация ", сподели той.

Припомняме, че преди идването си в Багдад, с цел да обсъдят спора Израел-Хамас.

Групировки  заплашиха в събота вечерта да провокира " невиждана ескалация ", в случай че Блинкън посети Багдад по време на срещите си в Близкия изток. Групировките ще работят за " закриване на американските ползи в Ирак ", ще наложат затварянето на посолството на Съединени американски щати в Ирак и ще попречи на жителите на Съединени американски щати да влязат в страната по " непослушен " метод.

Въпреки че графикът за визитата на Блинкън в района не уточни Багдад като едно от местата, които той възнамерява да посети,  Shafaq заяви по-рано и за тази спирка от обиколката му.
 Блинкън се срещна с арабски представители в Аман
Блинкън се срещна с арабски представители в Аман

Той подчертава върху ограничение на спора сред Израел и " Хамас

Подкрепяните от Иран фракции в Ирак и Сирия изстреляха ракети и дронове по бази, в които се намират американски сили в двете страни през седмиците след началото на войната сред Израел и Хамас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР