Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Израел в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Израел в
Коментари Харесай

Антъни Блинкън пристигна в Израел, за да се срещне с Нетаняху

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в Израел в петък сутринта и се среща с премиера Бенямин Нетаняху, написа рускат работа на " Би Би Си ".

Предишните преговори сред двамата продължиха седем часа, като в този момент се чака американският чиновник да прекара към час с израелския водач . След това той ще се срещне с членове на " военния кабинет " - с изключение на Нетаняху, той включва министъра на защитата Йоав Галант и някогашния министър на защитата и водач на опозиционната Партия на националното единение Бени Ганц. След това Блинкън би трябвало да организира диалози с израелския президент Исак Херцог.

По-късно, след края на срещата, държавният секретар на Съединени американски щати ще пътува до Йордания. Това е второто посещаване на Блинкън в Израел след офанзивата на Хамас против Израел. Настоящото посещаване на ръководителя на американската дипломация ще се концентрира върху ограниченията за минимизиране на вредите върху цивилните в линията Газа.

Както означи кореспондентът на Би Би Си в Йерусалим Йоланд Кнел, тонът на американската дипломация във връзка с войната на Израел с Хамас в последно време се промени. Докато пътува до Близкия изток, Блинкън сподели, че ще приказва за " съответни стъпки " за минимизиране на вредите за цивилни.

Белият дом предложи, с цел да се разреши на помощта да доближи Газа или да се разреши осъществяването на евакуации. Съединените щати обаче подчертаха, че тези паузи ще бъдат доста по-малки от цялостното преустановяване на огъня, което би било от изгода за Хамас.

Кореспондентът на Би Би Си Антъни Зуркър отбелязва, че задачите на Съединени американски щати в този момент са да продължат да демонстрират поддръжка за Израел, като в същото време поставят забележими и ефикасни старания за ограничение на възходящата филантропична рецесия в Газа и да предотвратят разпространяването на войната сред Израел и Хамас в целия район, обръщайки го в огромен въоръжен спор.
 ОАЕ предизвестява за риск от разгръщане на спора в Близкия изток
ОАЕ предизвестява за риск от разгръщане на спора в Близкия изток

Има действителна заплаха екстремистки групи да се възползват от обстановката в линията Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР