Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предупреди, че САЩ имали

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предупреди, че САЩ имали
Коментари Харесай

САЩ предупреждават Иран, ако дипломацията се провали!

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предизвести, че Съединени американски щати имали " други разновидности ", в случай че дипломацията се провали във връзка с нуклеарната стратегия на Иран, до момента в който неговият израелски сътрудник, който му гостува, резервира правото да се употребява мощ, осведомят " Франс прес " и " Ройтерс ".

Блинкън сподели пред кореспонденти, че се надявал на триумфа на договарянията с Иран, само че " пистата, която ни остава да използваме, става все по-кратка и по-кратка ".

Визирайки опасността на израелския външен министър Яир Лапид да се употребява мощ, Блинкън акцентира, без да прецизира: " Готови сме да се обърнем към други разновидности, в случай че Иран не промени курса си. "

От своя страна специфичният делегат на Съединени американски щати за Иран Роб Мали предизвести, че Вашингтон е подготвен да обмисли всички разновидности, в случай че Иран не желае да се върне към рестриктивните мерки на нуклеарното съглашение от 2015 година

" Ние ще бъдем подготвени да се пригодим към друга действителност, в която би трябвало да боравим с всички разновидности за справяне с нуклеарната стратегия на Иран, в случай че той не е подготвен да се върне в рестриктивните мерки " на нуклеарното съглашение от 2015 година на Техеран с шестте международни сили, предизвести и той по време на виртуална поява в мозъчен концерн във Вашингтон.

В редки обществени мнения Мали възприе по-принудителна реторическа позиция към Техеран, в случай че той не желае да възобнови спазването на съглашението, според което Иран се съгласи да ограничи програмата си за обогатяване на уран, което е вероятен път към делящ се материал за нуклеарно оръжие, в подмяна за смекчаването на глобите.

Наред с други неща, Мали увери, че Съединени американски щати и Израел, които по-рано са удряли и иракски, и сирийски нуклеарни обекти, са обединени в опълчването си на Иран да създаде нуклеарно оръжие, и приказва за използване на американските наказания, целящи да попречат на Иран да продава петрола си в чужбина.

" Налице е всяка опция Иран да избере друг път и ние би трябвало да се координираме с Израел и други сътрудници в района. Ще пътувам до Саудитска Арабия, ОАЕ и Катар единствено след няколко дни, с цел да да приказваме за напъните да се върнем към нуклеарното съглашение и какви разновидности имаме да направляваме нуклеарната стратегия на Иран, в случай че не можем да реализираме тази цел ", уточни Мали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР