Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предупреди, че неговата страна

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предупреди, че неговата страна
Коментари Харесай

САЩ: Ако Русия нападне Украйна, ще последва бърз и суров отговор


Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предизвести, че неговата страна и съдружниците ѝ ще отговорят бързо и сурово на вероятно изпращане на съветски военни сили в Украйна, съобщи Асошиейтед прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Изявлението на Блинкън в Берлин наподобява е още един опит да се отстрани всякакво подозрение в позицията на Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО, откакто президентът Джо Байдън беше подложен на критика за изявление, че " лимитирано навлизане " на Русия би довело до по-малък отговор. По-късно той посочи, че е имал поради невоенни дейности. Водещи американски и европейски дипломати се пробват да показват обединен фронт против Русия поради терзанията, че Москва може да приготвя инвазия на Украйна. Около 100 000 съветски военни са струпани наоколо до границата сред двете страни и през вчерашния ден Байдън съобщи, че съгласно него Москва ще извърши инвазия. Той предизвести съветския президент Владимир Путин, че следователно страната му ще заплати " тежка цена " в изгубени животи и евентуално изключване от световната банкова система.

Блинкън договаря през днешния ден с дипломати от Германия, Франция и Англия. Ден по-рано той се срещна с украинския президент в Киев, с цел да разиска опасността. Русия отхвърля да възнамерява инвазия и на собствен ред упрекна през днешния ден Запада, че възнамерява провокации в Украйна, като се базира на неотдавнашната доставка на оръжия за страната с английски военни самолети. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че изказванията на Украйна и Запада за идно нахлуване от страна на Русия са " прикритие за личните им огромни провокации, в това число с боен темперамент ".



Съединени американски щати и НАТО са изправени пред сложна задача в украинската рецесия. Байдън е заявявал, че не възнамерява да изпраща войски при положение на съветска инвазия. Но той би могъл да прибегне до серия от по-малко трагични, само че въпреки всичко рисковани военни разновидности, в това число поддръжка за украинска опозиция след нашествието. Причината Съединени американски щати да не се включват непосредствено в възможна руско-украинска война е елементарна. Вашингтон няма договорни отговорности към Киев, а възможна война с Русия би била голям риск. Да се направи прекомерно малко обаче също крие опасности, отбелязва АП. Очаква се през днешния ден Блинкън да изнесе тирада за украинската рецесия в Берлин, преди да отлети за Женева, където на следващия ден му следва среща с съветския външен министър Сергей Лавров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР