Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън не е убеден в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън не е убеден в
Коментари Харесай

Блинкън бави обявявянето на Русия за спонсор на тероризма -

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън не е уверен в нуждата от признание на Русия за страна спонсор на тероризма, макар съответната резолюция на Сената на Съединени американски щати и апелите на авторитетни американски политици, съобщава авторитетното издание The New York Times.

Според медията от няколко седмици върху Блинкън се оказва напън да разгласи публично Русия за страна спонсор на тероризма, каквито сега са Северна Корея, Сирия, Куба и Иран.

Но Блинкън се опълчва на това, защото се притеснява, че ответният ход ще принуди Съединени американски щати да наложат наказания на някои съюзнически страни, които имат бизнес връзки с Русия, и ще унищожи остатъците от дипломацията сред Вашингтон и Москва.

Ръководителят на американската дипломация съобщи по-рано, че глобите, които Съединени американски щати и други страни са наложили на Русия, " са безусловно същите, като тези, които биха били в действие, в случай че Русия е обявена за спонсор на тероризма.

The New York Times написа, че етикетът " страна спонсор на тероризма " ще докара до по-строги наказания за така и така затруднената съветска стопанска система, по-специално санкции против страни, които вършат бизнес с Москва. Той ще разреши на жителите да съдят съветското държавно управление в съдилища на Съединени американски щати и вероятно да получат обезщетение за иззети от съветската страна активи.

Несъгласието сред администрацията на Байдън и Конгреса по отношение на признаването на Русия за спонсор на тероризма е ехтене от дебатите, датиращи от началото на войната в Украйна, когато се появиха първите доказателства за зверства и водачите на Конгреса, в това число Нанси Пелоси, упрекнаха съветската войска в осъществяване на военни закононарушения. Самият Блинкън беше внимателен, като се базира на правни критерии и на нуждата от доказателства и следствие.

На 27 юли президентът Зеленски благодари на американските сенатори, които единомислещо утвърдиха резолюция, призоваваща Държавния департамент на Съединени американски щати да признае Русия за държавен спонсор на тероризма, и прикани и други страни да създадат това.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР