Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза пред бизнес и

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза пред бизнес и
Коментари Харесай

Блинкън скърби за насилието в Газа, не вижда край на войната в Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели пред бизнес и политически водачи в Давос в сряда, че не може да си показа миг в кариерата си, когато да е имало по-големи световни провокации от актуалните , вариращи от войните в Газа и Украйна до напрежението към Тайван, предава " Ройтерс ".

Блинкън сподели, че съвсем никой от проблемите, които администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън желае да реши, не може да бъде решен в изолираност,  повтаряйки мненията във вторник на, който прикани за по-голямо световно съдействие.

Описвайки спора в Газа като " обръщащ червата " , Блинкън сподели, че това, което е належащо за разрешаване на обстановката, е палестинска страна с държавна конструкция , " която дава на хората това, което желаят, и работи с Израел, с цел да бъде ефикасна ".

" Страданието разрушава сърцето ми ", сподели той по време на съществена сесия на Световния стопански конгрес в швейцарския ски курорт Давос, добавяйки: " Въпросът е какво би трябвало да се направи ".
 Блинкън: Създаването на палестинска страна е пътят към уединяване на Иран
Блинкън: Създаването на палестинска страна е пътят към уединяване на Иран

Край на близкоизточната му обиколка

Държавният секретар на Съединени американски щати сподели, че Вашингтон чува от съвсем всяка страна в Близкия изток, че желаят Съединените щати да вземат участие на масата в полемиките за това по какъв начин да се постави завършек на войната на Израел с бойците на Хамас в Газа.

И сподели, че Вашингтон е издирван и другаде.

" Има по-голяма награда от всеки път за партньорство със Съединени американски щати " , сподели Блинкън пред публиката на панела на Световния стопански конгрес.

Войната в Газа стартира, когато бойци на Хамас, като убиха 1200 души и взеха 240 заложници. Израел твърди, че повече от 130 остават в плен.

Израел отговори на нападението на Хамас с,  и  в Газа, които опустошиха дребната крайбрежна територия и убиха, съгласно здравни чиновници в Газа.
 Зеленски и Блинкън разискаха Противовъздушна отбрана и далекобойни ракети за Украйна
Зеленски и Блинкън разискаха Противовъздушна отбрана и далекобойни ракети за Украйна

Киев се стреми да усили локалното военно произвеждане

Запитан дали има някаква непосредствена вероятност за преустановяване на огъня във войната сред Русия и Украйна, Блинкън отговори, че не счита, че има , макар че Съединени американски щати постоянно са били отворени за такова.

Той сподели, че във връзка с парите и ресурсите , нужни за заплащане на възобновяване на Украйна след близо две години на спор, частният бранш посещава страната и че процесът " живее собствен личен живот ".

След мненията на китайския министър председател Ли за това, че Китай е отворен за задгранични вложения във вторник, Блинкън сподели, че Съединените щати се контактуват  " доста непосредствено и ясно " с Пекин във връзка с бизнеса и макар че има разлики сред двете страни, има и " места за повече съдействие ".

Запитан за напрежението към Тайван, където ръководещата Демократична прогресивна партия (DPP), Блинкън акцентира значимостта на Тайванския проток и сподели, че островът има извънредно място в света.

Той сподели, че всички имат едни и същи ползи, изключително поради ролята на Тайван в производството на полупроводникови чипове.

Обобщавайки провокациите, пред които са изправени Съединените щати по света, Блинкън се базира на думите на английския боен министър-председател Уинстън Чърчил.

" Когато става въпрос за сложните неща... когато проправяш път през пъкъла, продължавай напред ", сподели Блинкън.
 Зеленски се среща с водещи финансисти на JP Morgan и други в Давос
Зеленски се среща с водещи финансисти на JP Morgan и други в Давос

Зеленски от Украйна се среща с ръководители на JPMorgan, други огромни вложители в Давос
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР