Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че ще разговаря

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че ще разговаря
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: Продължаваме да наблюдаваме обезпокоителни признаци за ескалация от страна на Русия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че ще беседва по телефона през днешния ден с съветския министър на външните работи Сергей Лавров в опит да разубеди Русия да не атакува Украйна.

„Продължаваме да следим доста притеснителни признаци за ескалация от страна на Русия, по-конкретно идването на нови (руски военни части) на украинските граници“, съобщи Блинкън на конференция във Фиджи, където взе участие в среща с водачите на тихоокеански страни.

Държавният секретар на Съединени американски щати акцентира, че „ако Русия в действителност е заинтригувана да реши, по пътя на дипломацията и разговора, тази рецесия, която сама сътвори, ние сме подготвени да дадем своя принос“.

„Това обаче би трябвало да стане в подтекст на деескалация. А до момента виждаме единствено ескалация от страна на Москва“, означи той.

Блинкън предизвести, че Съединените щати и техните съдружници бързо ще наложат сурови стопански наказания на Русия, в случай че тя нападне Украйна.

„Намираме се в повратна точка. Готови сме за всичко, което би могло да се случи“, заключи той.

Според Блинкън Русия може да нахлуе в Украйна „във всеки един момент“. „Не знаем дали Путин е взел решение“ за офанзива, посочи в това време той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР