Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и китайският външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и китайският външен министър
Коментари Харесай

Вашингтон и Пекин обсъдиха рисковете от кризата в Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и китайският външен министър Ван И разискаха рецесията в Украйна. Двамата приказваха по телефона за обстановката там като подчертаваха на световната сигурност и икономическите опасности, които може да произтекат от по-нататъшна съветска експанзия, заяви Държавният департамент.

Държавният секретар сподели, че деескалацията и дипломацията са виновният път напред, уточни в изказване представителят на ведомството Нед Прайс.

По-рано през вчерашния ден Съединени американски щати приказваха за дипломатически път за справяне с обхватните съветски условия за Източна Европа, а в това време Москва организираше диалози по сигурността със западните страни и ускори скупчването на военни наоколо до Украйна с нови учения.

Русия упорства НАТО да изтегли войските и оръжията от Източна Европа и да забрани на Украйна – някогашна руска република, да се причисли в миналото към алианса.

Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО отхвърлят това, само че споделят, че са подготвени да разискват други тематики като контрола над въоръженията и ограничения за създаване на доверие.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР