Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и генералният секретар на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и генералният секретар на
Коментари Харесай

Блинкън и Столтенберг разговаряха за Украйна и отбранителните способности на НАТО

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разискаха в телефонен диалог помощта за Украйна и поддържането на отбранителните качества на Северноатлантическия алианс, както и неговата стратегическа идея. Това съобщи в документално изказване Нед Прайс, началник на пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Според документа Блинкен и Столтенберг са говорили за " срещата на външните министри на страните от НАТО в Берлин на 14-15 май ". Те разкритикуваха нахлуването на Русия в Украйна и " потвърдиха поддръжката си за украинския народ и териториалната целокупност " на страната.

Блинкен и Столтенберг означиха също по този начин " значимостта от поддържането на мощна възпираща и отбранителна позиция на НАТО ".

" Те разискаха подготовката за идната среща на върха на НАТО в Мадрид на 28-30 юни, в това число новата стратегическа идея на НАТО, съгласно която алиансът ще работи през идващите 10 години ", добави Прайс. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР