Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е разговарял в събота

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е разговарял в събота
Коментари Харесай

Блинкън и Гутериш обсъдиха войната в Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е разговарял в събота с генералния секретар на Организацията на обединените народи (ООН) Антонио Гутериш преди 78-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Това заяви пресцентърът на Държавния департамент. 

Секретарят и генералният секретар са  разискали настоящи въпроси, измежду които Черноморската самодейност за зърно , войната в Украйна и обстановката със сигурността в Хаити.

Те разискаха целите на Съединени американски щати за Общото заседание, в това число подсилване на главните правила на Хартата на Организация на обединените нации и Всеобщата декларация за правата на индивида, модернизиране на Организация на обединените нации за справяне с провокациите на 21-ви век и нашите старания за реализиране на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване.

Министърът е споделил за събития, проведени от Съединени американски щати, ориентирани към справяне със опасността от синтетичните опиати, потребление на изкуствения разсъдък за реализиране на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване и привличане на частен капитал за огромни инфраструктурни планове.
 Блинкън: Войната на Русия в Украйна е най-непосредствената опасност за интернационалния ред
Блинкън: Войната на Русия в Украйна е най-непосредствената опасност за интернационалния ред

Китай съставлява по-значимото дълготрайно предизвикателство

Припомняме, че Блинкън съобщи по-рано, че нападателната война на Русия в Украйна съставлява " най-непосредствената и остра опасност за интернационалния ред, залегнал в Устава на Организация на обединените нации ".

" Това, което претърпяваме в този момент, е освен това от тест за реда след Студената война. Това е неговият край ", сподели Блинкън в тирада в Училището за напреднали интернационалните проучвания на Джон Хопкинс.

Американският първи посланик също по този начин предизвести, че Китай съставлява " по-значимото дълготрайно предизвикателство, тъй като освен се стреми да оформи нов интернационален ред, само че от ден на ден разполага с разрастващата се икономическа, дипломатическа, военна и софтуерна мощност, с цел да направи тъкмо това. "
 Блинкън от Украйна: Русия би трябвало да признае, че се е провалила
Блинкън от Украйна: Русия би трябвало да признае, че се е провалила

По време на визитата си Блинкън в сряда разкри нов кръг от финансова помощ за Украйна

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР