Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е поканил Хърватия да

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е поканил Хърватия да
Коментари Харесай

САЩ маха визите за Хърватия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е поканил Хърватия да се причисли към американската Програмата за анулация на визовия режим. Това е крачка към цялостната анулация на визите за хърватски жители за Съединени американски щати, оповестява телевизия "N1 ".
"Тази стъпка към безвизово пътешестване е самопризнание за големия прогрес на Хърватия в постигането на строгите стандарти за страните участнички. Очакваме още по-силни връзки сред Съединени американски щати и Хърватия ", е показал Блинкън в собствен пост в Туитър.
На поканата на Блинкън, също в Туитър, е дал отговор хърватският министър председател Андрей Пленкович: "Благодаря на държавния секретар на Съединени американски щати Блинкън за поканата към Хърватия да се причисли към Програмата за анулация на визовия режим, която е една от последните крачки към анулация на визите за хърватски жители ".
"Потвърждаваме партньорството сред Хърватия и Съединени американски щати, а най-голяма изгода от премахването на визите ще имат хърватските жители, които ще могат гладко да пътуват за Съединени американски щати ", декларира още Пленкович.
В началото на тази година бе публично обявено, че броят на отхвърлените американски визи за хърватски жители през 2020 година е понижен под три на 100, което е предусловие за унищожаване на американските визи, оповестява още телевизия "N1 ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР