Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън увери Израел в

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън увери Израел в
Коментари Харесай

Блинкън уверява Нетаняху, че САЩ завинаги ще защитава Израел

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън увери Израел в непрекъснатата поддръжка на Вашингтон по време на визитата му в страната от Близкия изток, оповестява СиЕнЕн.

" Докато Съединените щати съществуват, Израел в никакъв случай няма да остане самичък ", сподели Блинкън на конференция след среща с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Все отново Блинкън акцентира, че са нужни повече дейности за " отбрана на палестинските цивилни " на фона на спора Израел-Хамас и акцентира нуждата от " значително и неотложно увеличение на устойчивата филантропична помощ " за Газа .

Блинкън в петък излезе със мощно обръщение след ден на срещи с израелски водачи в Тел Авив , заявявайки, че " би трябвало да създадем повече, с цел да защитим палестинските цивилни ".

В някои от най-натрапчивите си мнения досега висшият американски посланик сподели, че " цивилните не би трябвало да понасят следствията от нехуманността и бруталността (на Хамас ). "  Блинкън продължи да предлага поддръжка за " правото " и " задължението " на Израел да се пази след бруталните офанзиви на Хамас от 7 октомври.

" Днес видяхме спомагателни изображения, спомагателни фрагменти, събрани от израелското държавно управление от видеокамери, някои от терористите, други и общности, които бяха атакувани ", сподели Блинкън, откакто прегледа графични фрагменти, показани преди този момент на публицисти. " Остава съвсем отвън човешкия потенциал за схващане. "

При четвъртото си посещаване в страната след офанзивата през октомври Блинкън се срещна с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, президента Исак Херцог и военния кабинет на страната. Въпреки че отбрани правото на Израел да отговори на бруталната офанзива на Хамас, той насочи обръщение, което допуска, че поддръжката на администрацията на Байдън за метода на Израел не е безгранична .

На срещите си Блинкън разиска нуждата от продължение на филантропичната помощ за постигане до Газа и напъните за освобождение на заложници от Хамас . " Вярваме, че всяко от тези старания ще бъде улеснено от филантропични паузи ", сподели Блинкън.

Въпреки това Нетаняху обществено отхвърли концепцията за пауза в боевете без първо освобождение на заложници.

Говорейки дружно с Херцог по-рано в петък, Блинкън повтори, че методът, по който Израел организира своите интервенции, има значение .

Херцог се опита да подчертае, че Израел съблюдава интернационалното филантропично право. Той сподели на Блинкън брошура - 1,2 милиона от които съгласно него са били изпратени до жителите на Газа, предупреждавайки ги да изоставен преди военни интервенции - и сподели, че Израел е " направил шест милиона текстови известия и четири милиона телефонни позвънявания до жителите на Газа съгласно разпоредбите на интернационалното право, за което предупредихме жителите авансово.

Тъй като протестиращите можеха да бъдат чути отвън срещата, които упорстваха за освобождението на заложниците , висшият американски посланик сподели, че те " са решени да създадат всичко допустимо, с цел да ги върнат безвредно, да ги върнат назад , с цел да бъдат със фамилиите и околните си ".

" Сърцето ни е с тях. Ние го разбираме. Искаме незабавното им освобождение ", сподели Херцог.

Насаме чиновници от държавното управление на Съединени американски щати предизвестиха израелските си сътрудници за въздействието на опустошенията в Газа - и смисъла на допускането на филантропична помощ - върху способността им да преследват стратегическите си цели, до момента в който интернационалното наказание става все по-широко и по-шумно.

И в своите обществени забележки в петък Блинкън повтори, че Съединени американски щати са " ясни, че до момента в който Израел организира акцията си за победа над Хамас, има значение по какъв начин го прави - има значение, тъй като това е вярното и законно нещо. Има значение, тъй като неуспехът да се направи това играе в ръцете на Хамас и други терористични групи. "

" Няма да има сътрудници за мир, в случай че са погълнати от филантропична злополука и отчуждени от всяко възприемано равнодушие към тежкото им състояние ", сподели той.

Първият американски посланик сподели пред кореспонденти, че е " разговарял с израелските водачи за осезаеми стъпки , които могат да бъдат подхванати за увеличение на устойчивата доставка на храна, вода, медикаменти, гориво и други съществени потребности , като в същото време се вкарат ограничения за попречване на отклоняването от Хамас и други терористични групи. "

Американски и израелски чиновници са " разпознали механизми, които да разрешат горивото да доближи до лечебни заведения и други потребности ", сподели той, само че не е ясно по кое време механизмите могат да бъдат пуснати в деяние.

Източник сподели, че военновременният кабинет на Израел не е бил доста схватлив поради компликациите да се подсигурява, че горивото е за филантропични цели . Израелски публични лица неведнъж са казвали, че имат вяра, че Хамас ще открадне горивото.

" Израел изрази подобаваща угриженост, угриженост, която ние споделяме " по отношение на източването на гориво от Хамас, сподели Блинкън на конференцията, добавяйки, че " цинизмът на групата няма граници ".

Висшият американски посланик притисна Израел да одобри филантропични паузи, като го назова " значима област на полемика през днешния ден с израелските водачи - по какъв начин, по кое време и къде те могат да бъдат приложени, каква работа би трябвало да се извърши и какви разбирания би трябвало да бъдат реализирани ".

" Редица законни въпроси бяха повдигнати в нашите полемики през днешния ден, в това число по какъв начин да се употребява всеки интервал на пауза, с цел да се усили оптимално цялостната филантропична помощ, по какъв начин да се свърже пауза с освобождението на заложници, по какъв начин да се подсигурява, че Хамас няма да употребява тези паузи или договорености в своя изгода ", сподели той.

" Това са проблеми, с които би трябвало да се заемем незабавно и имаме вяра, че могат да бъдат решени ", добави той. Блинкън сподели, че е инструктирал дипломат Дейвид Сатърфийлд да продължи тези полемики.

 Антъни Блинкън дойде в Израел, с цел да се срещне с Нетаняху
Антъни Блинкън дойде в Израел, с цел да се срещне с Нетаняху

Той ще прекара към час с израелския водач, след което ще се срещне с членове на " военния кабинет "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР