Държавният секретар на Съединените американски щати Майкъл Помпео във вторник

...
Държавният секретар на Съединените американски щати Майкъл Помпео във вторник
Коментари Харесай

САЩ са притеснени от европейския план за заобикаляне санкциите срещу Иран

Държавният секретар на Съединените американски щати Майкъл Помпео във вторник осъди проекта на Европейския съюз за заобикаляне на американските финансови наказания против Иран, предава Агенция Франс Прес.

В тирада по време на конференция, проведена в Ню Йорк от неправителствената организация " Обединени против нуклеарен Иран " (United Against Nuclear Iran), Помпео съобщи, че е " обезпокоен и надълбоко отчаян " от изказването в понеделник на страните, които не престават да поддържат Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД). " Това е едно от допустимо най-контрапродуктивните за районния мир и сигурност дейности ", означи Помпео и упрекна Европейския съюз, че по този метод " циментира водещата позиция на Иран като страна спонсор на тероризма ".

" Представям си по какъв начин корумпираните аятоласи и Ислямският революционен гвардейски корпус са се забавлявали тази заран ", добави Помпео по време на тирада, прекъсвана на няколко пъти от стачкуващи против политиката на Съединени американски щати към Иран. Външният министър на Европейски Съюз Фредерика Могерини късно в понеделник разгласи, че съгласно инспектори от Организация на обединените нации Иран съблюдава СВПД и че съглашението е от изгода за интернационалната общност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР