Държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкън пристигна на

...
Държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкън пристигна на
Коментари Харесай

Антъни Блинкън е на трето посещение в Киев

Държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкън дойде на публично посещаване в Киев. Той ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи УНИАН.

Блинкън към този момент е посрещнат столицата на Украйна.

Това е третото посещаване на държавния секретар в страната по време на войната.

За първи път той идва дружно с ръководителя на Пентагона Лойд Остин през април 2022 година Двамата разискаха с украинските управляващи въпроса за доставката на модерни оръжия, нужни на Украйна, и нова военна помощ от Съединени американски щати.

На 8 септември Блинкън още веднъж посети страната. Тогава той пътува до Ирпен в Киевска област, където персонално видя последствията от военната експанзия на Русия.

За вероятността да реализира трето посещаване бе обявено преди ден, само че Държавният департамент на Съединени американски щати отхвърли да удостовери тази информация. Към момента канали в „ Телеграм “ разгласяват фрагменти от затворения поради визитата център на Киев.

От началото на пълномащабната война Съединени американски щати оказват военна и финансова поддръжка на Украйна. Общата сума на американската помощ за съвсем година и половина от войната се прави оценка на 66,2 милиарда $. Това е най-големият размер на американската поддръжка за която и да е страна в света от времето на проекта " Маршал " след Втората международна война насам.

На 29 август Блинкън разгласи нов пакет от помощи в размер на 250 млн. $. Той включваше ракети AIM-9M за противовъздушна защита, муниции HIMARS, съоръжение за разминиране и други продукти.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР