Държавният секретар на жандармерията Серж Желе катапултира от хеликоптер на

...
Държавният секретар на жандармерията Серж Желе катапултира от хеликоптер на
Коментари Харесай

Генерал катапултира, плува 12 часа и оцеля

Държавният секретар на жандармерията Серж Желе катапултира от хеликоптер на военновъздушните сили край североизточния бряг на Мадагаскар и е плувал от мястото на злополуката в океана до брега в продължение на 12 часа и по този начин се е избавил, оповестява Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Моето време за гибел още не е пристигнало, цитира организацията 57-годишния военачалник, който бил изваден на брега от риболовци. Нямам пострадвания, единствено лека хипотермия. Ще мога да се върна на работа в границите на идващите 24 часа, добавя той.

Хеликоптерът на мадагаскарските военновъздушни сили, в който са били Желе и още трима души, се разруши следобяд на 20 декември. Държавният секретар, отговарящ за националната жандармерия, се прибирал от среща с премиера на Мадагаскар и министъра на защитата. Обсъждали избавителната интервенция поради транспортен съд със 130 пасажери, който е потопен предходния ден край крайбрежията на острова.

Днес сутринта министерството на защитата на Мадагаскар заяви, че и четиримата души на борда на хеликоптера са изчезнали. Обаче по-късно се разбра, че двама са катапултирали и са се избавили, единият от които е точно Желе. При това Желе е плувал близо 12 часа от мястото, където се е разрушил хеликоптерът, до брега. Според известията генералът е употребявал възглавницата на седалката на хеликоптера като избавителен пояс. Продължава издирването на останалите двама военни, които са били в хеликоптера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР