Държавният секретар Майк Помпео заяви в петък, че никога не

...
Държавният секретар Майк Помпео заяви в петък, че никога не
Коментари Харесай

Помпео не знае за следене на експосланика на САЩ Мари Йованович

Държавният секретар Майк Помпео съобщи в петък, че в никакъв случай не е чувал, че някогашният американски дипломат Украйна Мари Йованович, може да е била под наблюдаване, преди тя да бъде отзована във Вашингтон, упрекната в непочтеност към президента Доналд Тръмп, съобщи NY Times.

" Докато тази история не излезе въобще не бях чувал за това ", споделя Помпео при присъединяване си в радио предаване.

Той не даде повече елементи по случая, само че разгласи подготвеност американските управляващи да проверяват появилите се информации.

Помпео заявява, че сигурността на американските дипломати е приоритет.

Помпео съобщи също по този начин, че в никакъв случай не се е срещал Лев Парнас, помощник на Руди Джулиани, персоналния юрист на Тръмп.

Припомняме, че Министерството на вътрешните работи на Украйна по-рано заяви, че е з апочнало следствие за допустимо нелегално следене на Йованович .
 Украйна проверява информация за следене на експосланика на Съединени американски щати Мари Йованович
Украйна проверява информация за следене на експосланика на Съединени американски щати Мари Йованович

В известие на ведомството се споделя, че полицията е подхванала следствие след публикуването на известия

В известие на ведомството се споделя, че полицията е подхванала следствие след публикуването на известия от демократите в Комисията по правни въпроси към Камарата на представителите на Съединени американски щати сред двама сътрудници на Руди Джулиани, персонален юрист на президента Доналд Тръмп.

В известията републиканецът Робърт Хайд наподобява загатва на Лев Парнас , предприемач от Флорида, който е в центъра на импийчмънт процеса против Тръмп, че има хора, които наблюдават придвижванията на Йованович.

Украинската полиция се пробва да откри дали е имало следене и в случай че е имало, дали е в нарушаване на украинските закони или интернационалните конвенции, които задължават страните домакини да пазят задграничните дипломати, се споделя в известието на украинското силово ведомство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР