Държавният секретар Майк Помпео ще посети Италия, Светия престол, Черна

...
Държавният секретар Майк Помпео ще посети Италия, Светия престол, Черна
Коментари Харесай

Помпео на обиколка в Италия, Ватикана, Черна гора, Северна Македония и Гърция

Държавният секретар Майк Помпео ще посети Италия, Светия трон, Черна гора, Северна Македония и Гърция от 1 до 6 октомври, оповестява държавният департамент на Съединени американски щати.

Във Ватикана той ще участва на симпозиум за партньорство с организации, основани на вярата. Предвидена е и среща с папа Франциск.

В Рим, Италия, секретарят ще се срещне с президента Матарела, премиера Конте и външния министър Ди Майо. Той също ще посети Абруцо, с цел да обиколи дома на предците си.

След това секретарят ще пътува до Черна гора, където ще се срещне с президента Джуканович, министър-председателя Маркович и външния министър Дарманович.

В Северна Македония той ще се срещне с президента Пендаровски, премиера Заев и други държавни чиновници. Секретарят също ще обиколи манастирския комплекс " Света Богородица Перивлепта ", до момента в който е на Охридското езеро.

Накрая секретарят ще замине за Атина, Гърция, където ще се срещне с министър-председателя Мицотакис, външния министър Дендиас и министъра на защитата Панагиотопулос. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР