Държавният секретар Антъни Блинкен официално обяви нов пакет от военна

...
Държавният секретар Антъни Блинкен официално обяви нов пакет от военна
Коментари Харесай

САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност $1,8 млрд.

Държавният секретар Антъни Блинкен публично разгласи нов пакет от военна помощ на стойност 1,85 милиарда $ за Украйна. Тя ще включва системи за противовъздушна защита Patriot. В изказването си Блинкен означи, че 850 милиона $ от тази сума са предоставени от Пентагона. Още 1 милиард $ са средствата, които американският президент Джо Байдън разпореди със собствен декрет да бъдат отпуснати в помощ на Украйна.
 
" Днешният пакет за помощ съдържа за първи път системата за противовъздушна защита Patriot, която е в положение да смъква крилати ракети, балистични ракети с дребен обхват и самолети на доста по-високи височини от предходните системи за противовъздушна защита ", сподели Блинкен.
 
 Американски комплекси Американски комплекси " Пейтриът " Източник: Topwar

Освен това, съгласно държавния секретар, новият пакет за помощ включва " системи за прецизни удари, както и спомагателни муниции и сериозно съоръжение, които Украйна дейно употребява, с цел да се отбрани на бойното поле ".
 
" По този метод общата военна помощ на Съединени американски щати за Украйна ще доближи невижданата сума от 21,9 милиарда $ от началото на ръководството на администрацията на Байдън ", акцентира той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР