Държавният секретар Антъни Блинкън предупреди Иран, че Съединените щати ще

...
Държавният секретар Антъни Блинкън предупреди Иран, че Съединените щати ще
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: Ако Иран нападне американски персонал, няма прошка - ще отговорим

Държавният секретар Антъни Блинкън предизвести Иран, че Съединените щати ще отговорят " уверено " на всяко нахлуване от страна на негови пълномощници, до момента в който напрежението във войната сред Израел и Хамас нараства, съобщи Агенция Франс Прес.

" Съединените щати не търсят спор с Иран. Ние не желаеме тази война да се уголемява. Но в случай че Иран или негови пълномощници атакуван американски личен състав където и да било, не се заблуждавайте. Ние ще защитим народа си - ще защитим сигурността си - бързо и уверено ", съобщи Блинкън на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Нараства броят на нападенията против американски сили, откогато избухна войната сред Израел и Хамас след терористичното нахлуване на „ Хамас “ от 7 октомври против Израел.

Иран „ интензивно улеснява “ ракетните и безпилотните набези против американски военни бази в Ирак и Сирия, осъществявани от подкрепяни от Иран групи, оповестиха от Белият дом, представен от Ройтерс.

Президентът Джо Байдън е разпоредил на Министерството на защитата да се приготви за нови офанзиви, с цел да може да реагира по подобаващия метод.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че през последната седмица, и изключително през последните няколко дни, броят на сходни офанзиви е повишен, само че Съединени американски щати няма да разрешат заканите за ползите им в района да останат " без последици ".

" Дълбоко сме обезпокоени от опцията за забележителна ескалация на тези офанзиви през идващите дни ", сподели Кърби.„ Няма да позволим опасността за нашите ползи в района да остане без последици “, зарече се Кърби, с което удостовери позицията на администрацията на Джо Байдън.

През последните две седмици Байдън изпрати военноморски сили в Близкия изток, в това число два самолетоносача, други военни кораби и към 2000 морски пехотинци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР